09-03-2012

Weleda Wilde Rozen Deodorant


Een aantal van mijn bezoeksters gaven aan erg geïnteresseerd te zijn in een review over de Wilde Rozen Deodorant van Weleda. Your wish is my command! Ik heb de deodorant inmiddels meer dan twee weken in mijn bezig en dus ook getest.


Weleda over Wilde Rozen Deodorant:
"Wilde Rozen Deodorant bestaat uit een compositie van natuurzuivere etherische oliën van onder andere Damascus-rozen, neroli en ylang-ylang. Ze geven de huid lange tijd een uitbundige bloemengeur, die voor een luxe gevoel en een feestelijke stemming zorgt."
 

De deodorant zit in een doorzichtig, glazen sprayflesje met een opvallend roze etiket. Je kunt de gelige vloeistof zien zitten, waardoor je goed kunt bijhouden hoeveel er nog in het flesje zit. Op de voorkant van het etiket staat niet zoveel info, alleen de naam van het product met daaronder de tekst 'verfijnde rozengeur'. Ook staat er een houdbaarheidsdatum op: de deodorant is volgens Weleda te gebruiken tot februari 2013.Weleda's producten zijn helemaal natuurlijk, zo ook deze spraydeodorant. De alcohol die erin zit is verkregen uit suikerbieten en granen en het parfum is ook geheel natuurlijk. Verder is er geen drijfgas verwerkt in de deo, wat een fijne bijkomstigheid is voor het milieu. Hieronder zal ik de belangrijkste ingrediënten in een lijstje noemen en daarbij waarvoor ze dienen:
  • Rozen-extract uit de bloemblaadjes van de Damascus-roos geeft een aangename rozengeur.
  • Extract van loofblaadjes van wilde rozen werkt vitaliserend, verfrissend en samentrekkend.
  • Ammoniumzout van glycyrrhizinezuuur (extract uit zoethoutwortel) voorkomt huidirritatie, reguleert de pH-waarde, verzacht en werkt anti-allergisch en antibacterieel.
  • Glycerine van plantaardige oliën verbetert het huidgevoel.
  • Alcohol uit suikerbieten en granen werkt mild desinfecterend en conserverend.
  • Water dient ter verdunning.
  • Compositie van natuurlijke etherische oliën waaronder neroli en ylang-ylang, neutraliseert transpiratiegeur en heeft een conserverende werking.
Verder schrijft Weleda nog deze tekst over de werking van de deodorant:

"Het exquise boeket van rozen, neroli en ylang-ylang in Wilde Rozen Deodorant hult je in luxe en geeft de huid lange tijd een rijke bloemengeur. Deze deodorant verhindert het transpiratieproces niet, maar neutraliseert ongewenste lichaamsgeurtjes op natuurlijke wijze. Een extract uit zoethoutwortel reguleert de pH-waarde, verzacht en werkt anti-allergisch en antibacterieel."
Ik gebruik de deodorant 's ochtends, door per oksel twee keer te spuiten. De vloeistof komt in een fijne mist uit de sprayflacon en maakt de oksels in eerste instantie nogal nat. Meteen na het sprayen komt een kruidige rozengeur je tegemoet. Ben je absoluut geen fan van rozengeur? Dan is deze deodorant niet jouw ding. Wel moet ik zeggen dat de rozengeur na een paar minuten verminderd. Als de deodorant in de oksel is getrokken en dus is opgedroogd, voel ik me meteen lekker fris. Er blijft geen plakkerig laagje over, waar ik erg blij om ben. Zoals ik al zei blijft de geur niet zo lang hangen, hij neutraliseert de geur van je oksels en verdwijnt daardoor.Conclusie

De Wilde Rozen deodorant is een fijne deo, maar is niet geschikt voor mensen die erg veel transpireren. Hij neutraliseert de geur wel goed, maar gaat het zweten niet tegen. Ik ben wel erg blij dat ik geen nare luchtjes ruik bij mijn oksel, als ik deze deodorant heb gebruikt, maar ik vind het gevoel van natte oksels door zweet niet zo prettig. Ik gebruik deze deodorant van Weleda elke dag, maar als deze droog is spuit ik er nog overheen met een spraydeo van Balea (een merk dat in de Duitse supermarkten te koop is), die er wel voor zorgt dat mijn oksels de hele dag droog blijven. De deodorants van Weleda en Balea zijn echt de perfecte combi voor mij. Geen nare geurtjes én geen natte oksels meer!

Prijzen: 
  • 100 ml - €14,39 
  • 30ml kost €6,47
Producten van Weleda zijn onder andere bij natuurwinkels en biodrogisterijen te koop (denk aan: De Tuinen en Erica Kruiderijen). Op deze site kun je zien welke verkooppunten bij jou in de buurt zitten.

Waar baseer jij je keuze van deodorant op? Op geur, prijs, merk, ingrediënten, werking of nog iets anders? Laat het me weten in de comments!

Adverteerdirect