01-02-2012

The Body Shop Shimmer Cubes - 2 in 1 review (met ooglooks)Onlangs liet ik mijn laatste bestelling bij The Body Shop zien. Ik kon nog net een paar dingetjes uit de laatste dagen van de sale oppikken en in mijn winkelmandje doen. Ik bestelde onder andere twee Shimmer Cubes, die ik vandaag voor jullie ga reviewen. Natuurlijk laat ik ook ooglooks zien, gemaakt met deze twee leuke kubusjes!


Allereerst iets over het product zelf. In een Shimmer Cube palette zitten vier shimmery oogschaduws. De Shimmer Cubes komen in een stevig, doorzichtig doosje van plastic, waar je de bovenkant vanaf kunt halen. De vier tinten zitten los in het doosje en kun je er dus één voor één uithalen. De cubes zelf zitten ook weer verpakt in plastic, zodat de oogschaduws elkaar niet kunnen beschadigen en veilig verpakt zitten. Als je meerdere Shimmer Cubes hebt, kun je ze ook mix & matchen, doordat je de losse kubusjes op je eigen manier in kunt delen. Ik ben heel enthousiast over deze verpakking van The Body Shop, het is hartstikke handig om mee te nemen omdat de oogschaduw allemaal goed verpakt zijn en dus niet stuk kunnen gaan én omdat je ze kunt omwisselen en mee kunt nemen afhankelijk van je ooglook van die dag (om eventueel bij te werken).

21 Pretty in Pink


 
Pretty in Pink bestaat uit twee lieve, zachtroze kleuren. Ook zit er een donkere, grijze kleur in waarmee je je ooglook smokey zou kunnen maken. Om het palette af te maken zit er een prachtige off-white highlighter in. Alle oogschaduws bevatten mooie, subtiele shimmers. De glittertjes zijn zeker niet chunky, het zijn juist hele fijne shimmers.


 

De pigmentatie van Pretty in Pink vind ik prima. Niet overweldigend, maar zeker mee te werken. Wel had ik de kleuren iets donkerder verwacht. Vooral de grijze kleur ziet er in het doosje donkerder uit dan op de oogleden of op de arm voor swatches. De kleuren vind ik wel ontzettend mooi en ik vind voornamelijk de donkerroze oogschaduw erg bijzonder, zo'n kleur had ik nog niet. De oogschaduw is een tikje brokkelig en kwetsbaar, maar is wel erg zacht en brengt prettig aan op het ooglid.
Ik heb een smokey look gemaakt met Pretty in Pink, waarbij ik de grijze kleur over het hele ooglid heb aangebracht, de highlighter in de binnenste ooghoek en het wenkbrauwbot, de lichtroze kleur in het binnenste gedeelte van de arcadeboog en de donkerroze kleur in het buitenste gedeelte van de arcadeboog.


23 Bunch of Violets


Bunch of Violets is een palette met daarin paarse tinten. Er zit een off-white highlighter in (met koele ondertoon), een donkerpaarse kleur met koele ondertoon, een donkerpaarse kleur met warme ondertoon en een frosty lichtroze kleur. Wederom hebben deze vier oogschaduws mooie glittertjes. Vooral de twee donkere paarse kleuren vind ik prachtig, de glitters maken de oogschaduws net dat beetje specialer. Ook bij deze Shimmer Cubes geldt  dat de glitters subtiel en fijn zijn.
Op de swatches kun je zien dat de pigmentatie goed is, beter dan bij Pretty in Pink. De koele paarse kleur heb ik iets moeten opbouwen, deze gaf wonderbaarlijk genoeg het minst kleur af. De andere drie kleuren waren prima om mee te werken en gaven met één veeg al veel pigment. Net als bij Pretty in Pink zijn deze oogschaduws lichtelijk kwetsbaar en nogal brokkelig. Gelukkig zitten ze goed verpakt en vallen ze niet snel uit elkaar, maar je moet er wel redelijk voorzichtig mee omgaan.
Ik heb een look gemaakt met Bunch of Violets waarin ik alle vier de kleuren heb gebruikt. De highlighter heb ik in de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot aangebracht, de lichtroze kleur op het bewegend ooglid, de koele paarse kleur heb ik aan mijn onderste wimperrand, in de buitenste ooghoek en in de arcadeboog aangebracht, en de warme paarse kleur heb ik gebruikt om de koele paarse kleur omhoog te blenden. Zoals je aan de ooglook kunt zien, was de koele paarse oogschaduw lastig om aan te brengen. Ik heb deze kleur heel erg moeten opbouwen en het blenden verliep ook niet zoals ik dat wilde. Ik ben uiteindelijk ook niet geheel tevreden met de ooglook, al vind ik de andere oogschaduws wel erg mooi en duidelijk zichtbaar.

Conclusie over beide Shimmer Cubes

Ik vind beide Shimmer Cubes erg mooi, ze bevatten allebei prachtige tinten. De pigmentatie is niet bij elke oogschaduw even geweldig, wat me toch wel lichtelijk tegenvalt. Beide palettes hebben één kleur die naar mijn mening niet genoeg kleur afgeeft. Bij Pretty in Pink is dat de grijze kleur, bij Bunch of Violets is dat de koele paarse kleur. Afgezien van de pigmentatie van deze twee kleuren, vind ik de Shimmer Cubes nog steeds erg mooi en heb ik ze al een aantal keren gebruikt. Ik ben niet blown away door deze producten en of ik nog meer varianten zal halen weet ik niet, maar ik ben uiteindelijk toch best tevreden over deze twee Shimmer Cubes.

Ik heb beide Shimmer Cubes uit de sale kunnen vissen op de webshop van The Body Shop, maar inmiddels moet je er weer de volle prijs van €22,00 voor betalen. Ik zou er zelf niet de volle prijs voor over hebben, maar als ik ze weer een keer in de sale zie neem ik er misschien toch nog eentje mee.

Wat vind jij van deze Shimmer Cubes? Zou je ze zelf aanschaffen voor de volledige prijs?

Adverteerdirect