25-12-2011

Everyday Minerals producten


Voor de eerste keer bij een bepaalde webshop bestellen is altijd een beetje spannend. Ten eerste omdat je niet precies weet hoe de producten eruit komen te zien, maar natuurlijk ook omdat het altijd even afwachten is in welke staat (en na hoeveel dagen) je spulletjes bij jou afgeleverd worden. Laatste bestelde ik voor het eerst een aantal producten bij de webshop van Everyday Minerals, een bijzonder natuurvriendelijk merk. Everyday Minerals test niet op dieren en gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten voor hun make-up producten. Ik heb mijn bestelling binnen en natuurlijk wil ik alles graag met jullie delen!

De Big blushes
Alle producten die Everyday Minerals verkoopt zijn gemaakt van losse poeder. De oogschaduw, de blush, de wenkbrauwpoeders, de foundations, de highlighters, de bronzers en zelfs de concealers zijn allemaal losse poeders. Ik vond het best spannend om een aantal blushes hiervan te bestellen, aangezien ik nog nooit een losse poeder blush heb gebruikt.

De Mini producten
Op de webshop van Everyday Minerals kun je bij elk product kiezen welk formaat je wilt. Bij de blushes kun je kiezen uit Big en Mini. Kies je voor Big, dan krijg je 4,8 gram en kies je voor Mini, dan krijg je 1,7 gram. Beide erg veel, aangezien je van losse poeder maar een heel klein beetje nodig hebt per keer. Je zult hier dan ook lang mee doen! Bij de oogschaduw kun je kiezen uit Mini (1,7 gram) en Travelsize (zelfde inhoud, maar met een rollersysteem).

Ik bestelde twee Big blushes, één Mini oogschaduw en één gratis setje met vijf samples van verschillende tinten gezichtspoeders, om te proberen welke ik fijn vind zodat ik daar de fullsizes van kan bestellen. Er was een fijne actie: wanneer je voor boven de 20 dollar bestelde, kreeg je een gratis Mini blush erbij. Superleuk!


De verpakkingen vind ik erg handig. Je draait de witte dop eraf, en ziet dan een sifter zitten in de ene helft van de blush. Hier zit een stickertje op wanneer je de producten nog niet hebt gebruikt, zo weet je zeker dat er geen poeder gemorst is. Met een handig draaisysteem kun je de sifter afsluiten, zodat het poeder netjes op zijn plaats blijft wanneer je eenmaal de sticker eraf hebt gehaald.


Ik strooi gewoon een heel klein beetje van het poeder in het dekseltje en swirl mijn blushkwast er dan doorheen en breng het aan op mijn gezicht. Met de oogschaduw gaat dit hetzelfde: een klein beetje in het dekseltje tikken en met een oogschaduwkwastje swirlen.

Sprung


Sprung is een warme, perzikkleurige blush, maar er is ook iets van roze in te bekennen. Deze blush bevat hele fijne, subtiele, gouden en roze shimmer en kan je goed opbouwen. Sprung geeft veel kleur af, maar kan ook subtiel gedragen worden voor een neutrale doordeweekse look.

Corner Office


Corner Office is wederom een warme blush, ook met een perzikachtige tint. Deze blush bevat echter heel veel prachtige glittertjes, die ervoor zorgen dat het een bijzonder mooie, feestelijke blush is. De glitters zijn eigenlijk niet goed te omschrijven, want ik zie een heleboel kleuren voorbij komen op de wazige foto. Veel roze, rode en gouden glitters in ieder geval. Ook deze blush geeft veel kleur af, maar is ook goed op te bouwen.

Like Lady Bird Lake


Like Lady Bird Lake kreeg ik gratis bij mijn bestelling. En wat ben ik daar blij mee! De blush is de lichtste van deze drie van Everyday Minerals, maar bevat ontelbaar veel opvallende glitters. Toen ik het deksel voor de eerste keer van deze blush haalde, zag ik meteen dat dit echt een prachtige blush is. Het pigment van deze blush is ook erg goed, al is deze wel wat lichter. De glitters zijn vooral goud en zorgen ervoor dat je jukbeenderen er in één keer ontzettend mooi en glowy uitzien.

De drie blushes naast elkaar

Like Lady Bird Lake, Corner Office, Sprung
Like Lady Bird Lake, Corner Office, Sprung
Queen Anne’s Lace


Queen Anne’s Lace is een prachtige witte oogschaduw, met hele fijne shimmer. Ik gebruik deze als highlighter voor op mijn wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek. Ik had verwacht dat deze iets meer goud zou bevatten en dat het een goudachtige highlighter zou zijn, maar dat is niet zo. Maar alsnog ben ik heel tevreden met deze oogschaduw, ik gebruik hem dagelijks! De pigmentatie is erg goed, zeker voor zo’n lichte kleur.


De vijf samples gezichtspoeder ben ik aan het testen op het moment. Je kunt trouwens kiezen welke finish je wilt en welke tinten. Ik heb gekozen voor Light – Semi Matte. Ik maak zakje per zakje op, zodat ik ze niet door elkaar haal en goed kan beoordelen wat ik van ze vind. So far, so good, maar ik laat jullie nog wel meer weten als ik alle samples heb geprobeerd. In elke sample zit 0,14 gram, wat weinig lijkt, maar ik heb mijn eerste sample nu al zo’n 5 keer gebruikt en er zit nog steeds veel in!

Prijzen:
Mineral Blush – Sprung (Big) $ 6,12 / € 4,69
Mineral Blush – Corner Office (Big) $ 6,12 / € 4,69
Mineral Blush – Like Lady Bird Lake (Mini) gratis, maar normaal $ 4,99 / € 3,82
Mineral Eyeshadow – Queen Anne’s Lace (Mini) $ 4,90 / € 3,76
Verzendkosten - $ 7,59 / € 5,82

Ik had na ongeveer drie weken mijn bestelling binnen, vanuit Amerika. Hou daar dus wel rekening mee: het moet van ver komen en duurt dus ook lang om te verzenden!

Op deze foto draag ik Sprung, iets heftiger aangebracht dan ik normaal zou doen
Over de Everyday Minerals webshop ben ik ontzettend tevreden, ik heb er geen slecht woord over te zeggen! Ik weet absoluut zeker dat ik binnenkort weer ga bestellen, want ik ben erg benieuwd naar de andere producten (onder andere de concealer – ook van losse poeder!) en de service is gewoon erg goed.

Heb jij al ervaring met producten van Everyday Minerals?

Adverteerdirect