29-06-2012

Drie looks met het Sleek Acid palette


In mijn review van het Sleek Acid palette beloofde ik jullie al dat ik nog looks zou maken met deze kleurrijke oogschaduws. Here it is! Ik heb drie totaal verschillende looks gemaakt, zodat jullie goed kunnen zien wat er allemaal mogelijk is met dit bijzondere palette.
In het Acid palette zitten vier neonkleurige oogschaduws (midden) en andere mooie kleuren. In eerste instantie leek het me moeilijk om hier looks mee te maken, maar na wat kleuren op mijn arm te hebben gecombineerd met elkaar kreeg ik de smaak te pakken.


Allereerst maakte ik een look met de paarse en donkerroze oogschaduw in het palette. Voor deze look heb ik eerst de witte kleur in mijn binnenste ooghoek en het eerste deel van mijn ooglid aangebracht. Daarna heb ik op 1/3 deel van mijn ooglid de donkerroze kleur aangebracht. Doordat ik eerst wit heb gebruikt, heeft de donkkerroze kleur wat lichter en koeler uitgepakt. 
Op de rest van mijn ooglid bracht ik de prachtige paarse kleur aan. Ik ben echt gek op deze oogschaduw, ik vind de kleur zó mooi! 
Nadat ik de paarse kleur intens heb gemaakt door deze in een aantal laagjes aan te brengen, deed ik de donkerroze kleur in mijn arcadeboog. De donkerroze kleur heb ik best hoog naar boven geblend, om de look wat warmte te geven.
Vervolgens heb ik de donkerblauwe oogschaduw in mijn waterlijn aangebracht, al ging dit wat moeilijk en voelde het niet zo prettig aan (check de blauwe oogschaduw op mijn oogwit). Om de look af te maken heb ik de lichtblauwe oogschaduw onder mijn oog gesmudged.

Een koele look, maar toch met wat warmte door de donkerroze oogschaduw in de arcadeboog. Ik vind de look mooi, de kleuren passen mooi bij elkaar. De oogschaduws die ik gebruikte voor deze look waren prettig om mee te werken, ze kruimelden niet al te erg en waren goed op te bouwen.Rainbow, anyone?! Natuurlijk kon ik het niet laten een superduper kleurrijke look te maken, daar vráágt het Acid palette gewoon om! Ik besloot voor een regenboog-like look te gaan.
Ik begon met de neongele oogschaduw in de binnenste ooghoek en het eerste gedeelte van mijn ooglid. Deze oogschaduw pakte niet zo goed op mijn oog, dus die heb ik na een mislukte droge poging maar nat aangebracht. Aan de pigmentatie lag het niet want die is, zowel droog als nat, fantastisch.
Daarna bracht ik de neonoranje oogschaduw aan op het middelste gedeelte van mijn ooglid. Ik depte ook een beetje oranje over de neongele kleur aan, om de overloop mooier en subtieler te maken.
Vervolgens depte ik de neonroze oogschaduw op het buitenste deel van mijn ooglid en ook een beetje over de neonoranje kleur. Hierdoor ontstond er een rode kleur tussen de oranje en roze oogschaduw, waardoor de overgang mooier werd.
De arcadeboog zette ik aan met de paarse oogschaduw. Ik blendde dit naar boven door wat van de donkerroze kleur boven de paarse oogschaduw aan te brengen. Om harde lijnen te vervagen gebruikte ik de witte oogschaduw, die ik onder de wenkbrauw plaatste.
Onder het oog bracht ik de neongroene kleur aan, en om de regenbooglook af te maken depte ik nog wat blauwe oogschaduw op mijn waterlijn.

Deze look is toch wel mijn favoriet van de drie die ik jullie vandaag laat zien. Zo kleurrijk! En ik vind 'm stiekem ook best mooi geworden. De neonkleurige oogschaduws werken fijn, op de gele na. De gele is nogal poederig en blijft ook niet zo goed zitten op mijn oog. Vandaar dat ik deze als enige nat heb aangebracht. Ook nat aangebracht was het moeilijk om met de gele kleur te werken, vandaar dat de binnenste ooghoek ook wat rommelig is geworden. De andere neonkleurtjes zijn wel prima van structuur, en deze blijven een stuk beter zitten.
Buiten de superfelle kleuren zitten er ook donkere oogschaduws in het Acid palette. Waaronder de prachtige legergroene, de glitterige zilveren en de héle donkergrijze kleur. Om te laten zien dat je meer kan met dit palette dan alleen felle looks maken, wilde ik ook een smokey look maken.

Ik bracht een mix van de neongroene en de legergroene oogschaduw aan de binnenste ooghoek, om toch wat licht te brengen in de look.
Vervolgens bracht ik de donkergroene kleur aan op het hele ooglid. Dit ging heel makkelijk, deze kleur hoef je niet op te bouwen vanwege de amazing pigmentatie. De groene kleur gebruikte ik ook onder mijn oog, tot de helft.
In de buitenste ooghoek depte ik de hele donkergrijze (bijna zwarte) oogschaduw, om de look smokey te maken. Deze kleuur bracht ik ook aan onder mijn oog, aan de buitenste helft.
Hierna pakte ik de shimmery zilveren oogschaduw en zette mijn arcadeboog hiermee aan. Ik maakte de buitenste ooghoek nog iets donkerder door wat van de donkergrijze kleur aan te brengen.
Om de look wat specialer te maken heb ik een donkergroene eyeliner van Catrice (Papagena collectie) aangebracht, waarmee ik ook een kleine wing maakte.

Volgens de ongeschreven beautyregeltjes 'mag' je geen groene oogschaduw dragen als je groene ogen hebt, maar ik doe het stiekem lekker wel. Ik vind groen te mooi om nooit te dragen! En als je het goed doet, hoeven je ogen er echt niet door te verdwijnen. Ook de oogschaduws die ik voor deze look heb gebruikt werken prettig en geven ontzettend veel kleur af. Ik ben tevreden!

Welke look zou jij dragen en welke niet? En welke vind je het mooist/best gelukt?

Adverteerdirect