30-06-2012

Mijn all time favourite mascara's!Er zijn talloze mascara's te vinden in de drogist. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, want welke mascara doet nu écht wat ze belooft? Zelf heb ik al ontelbaar veel mascara's uitgeprobeerd, waarvan zo'n 90% niet aan mijn eisen voldeed. Ik ben kritisch wat dit product betreft: ik wil lengte, volume en een mooie krul. Vandaag vertel ik jullie wat mijn all time favourite mascara's zijn en laat ik bijbehorende foto's zien.
Allereerst een foto van mijn oog zonder mascara. Zoals je ziet heb ik al vrij lange wimpers en zijn ze ook wel donker. De uiteinden zie je echter niet goed, deze zijn juist heel licht. Ook heb ik hele warrige wimpers, ze staan allemaal door elkaar en doen hun eigen ding.


L'Oréal Telescopic Carbon Black


Ik ben geen fan van L'Oréal, maar deze Telescopic mascara behoort echt tot mijn favorieten. L'Oréal belooft dat je wimpers door deze mascara meer dan 70% langer zullen worden. De Carbon Black pigmenten zouden moeten zorgen voor intens zwarte wimpers "voor een blik met duizelingwekkende diepte en wimpers zonder einde".

Dat je wimpers 70% langer zullen worden is natuurlijk een verkooppraatje, maar langer maakt Telescopic je wimpers zeker! Ik vind het vooral heel prettig dat het ietwat bijzondere borsteltje goed bij de haaraanzet komt, waardoor mijn wimpers van onderen een boost krijgen en dus mooi omhoog gaan staan. Ook temt de mascara mijn wimpers, ze staan mooi recht en niet meer kriskras door elkaar. Wat ook een groot voordeel van Telescopic Carbon Black is, is dat het mijn wimpers intens zwart maakt. De lichte, bijna onzichtbare uiteinden zijn nu pikzwart, precies zoals ik ze graag zie.

Als ik moet gaan muggenziften kan ik toch één klein nadeel opnoemen van deze L'Oréal mascara, maar dan ben ik wel héél kritisch. Het plastic kammetje werkt ontzettend prettig, maar pakt wel heel veel mascara op en dat kan je ook moeilijk afstrijken. Je hebt dus al gauw heel veel mascara op je wimpers!

Max Factor Masterpiece High Definition Mascara


Deze mascara van Max Factor zat in de Glossybox van mei, het is dan ook een sample. Toch gebruik ik de sample nu al langer dan een maand en is 'ie nog steeds niet op. Ik gebruik Masterpiece High Definition bijna elke dag, wat natuurlijk wel zegt dat ik de mascara erg fijn vind! Max Factor belooft opvallende, volle wimpers die perfect gescheiden zijn.

Allereerst vind ik het borsteltje van deze Max Factor mascara heel fijn. Hiermee kan ik alle wimpertjes bereiken, zelfs in de binnenste ooghoek. Ook is High Definition een mascara die mijn wimpers lekker lang maakt, en veel volume geeft. Wat ik heel prettig vind, is dat de mascara aan het einde van de dag nog precies zo zit als 's ochtends wanneer ik hem net heb aangebracht. En dat terwijl 'ie niet eens waterproof is!

Ik praat vol lof over deze mascara, want ik vind Masterpiece High Definition echt een fijne mascara. Het borsteltje werkt super en mijn wimpers worden inderdaad veel opvallender. Het enige stukje uit de belofte van Max Factor waar ik het niet helemaal mee eens ben, is dat mijn wimpers perfect gescheiden zullen worden. Zoals je op de foto van mijn oog kunt zien, plakken sommige wimpertjes toch nog aan elkaar. Niet heel erg, het zijn geen spinnenpoten, maar toch jammer. Maar hé, ik ben nu aan het zeuren, want ik gebruik de mascara elke dag met veel plezier!

Max Factor False Lash Effect Mascara


I've saved the best for last, Max Factor False Lash Effect is écht mijn favoriet. De twee hierboven behoren ook tot mijn favorieten, maar bij deze kom ik echt altijd weer terug. Ik móet altijd een False Lash Effect mascara in huis hebben, dit is mijn go to mascara. Max Factor belooft met deze macara het effect van nepwimpers te kunnen nabootsen, zoals de naam al zegt. Het moet zorgen voor lange, dikke wimpers met volume en krul.

Ik kan heel kort zijn over deze mascara; hij doet alles wat Max Factor belooft. Lengte, volume, krul, alles. Het borsteltje is groot waardoor je binnen een handomdraai al je wimpers hebt voorzien van mascara. Het uiteinde van het borsteltje (of eigenlijk, de borstel) is wat smaller, hiermee kun je goed in de binnenste ooghoek komen. En hoe lang deze mascara mijn wimpers ook maakt, toch ziet het er natuurlijk uit. Vergelijk mijn wimpers waarbij ik deze mascara heb gebruikt maar eens met de twee bovenstaande foto's van mijn oog. Ik vind dit het effect van False Lash Effect echt het mooist. Ik gebruik deze mascara al een jaar of vier en ik heb tot op heden nog geen betere gevonden. En eigenlijk kan het ook niet beter, deze mascara voldoet aan al mijn eisen, dus wat wil ik nou nog meer?

Kort samengevat


Ik hou van mascara's met plastic borstels. Voor mij geen 'harige' borstels, de harde plastic kammetjes werken voor mij veel beter. Ook ben ik erachter gekomen dat ik de mascara's van Max Factor toch wel het allerfijnst vind. Ik heb al een aantal verschillende mascara's van Max Factor gebruikt, en de meeste hiervan waren erg goed. 

Jammer dat mijn drie favoriete mascara's toch best prijzig zijn, je bent er zo 15 tot 20 euro aan kwijt. Maar zoals ik in de inleiding al zei; mascara vind ik een belangrijk product en ik ben dan ook bereid daar wat meer geld aan uit te geven. En er zijn vaak zat leuke acties waarbij je soms zelfs 50% korting krijgt, dat scheelt natuurlijk een hoop!

Wat is/zijn jouw favoriete mascara(s)?

Adverteerdirect