24-04-2012

Balea producten - 3 in 1 review


'Balea? Wat is dat voor merk? Dat heb ik nog nooit gezien hier...' Dat kan kloppen! Balea is een merk dat alleen in Duitsland wordt verkocht, bij een drogisterijketen met de naam DM. Balea is het huismerk van deze drogisterij en heeft een fijn budgetprijsje. Het merk staat goed bekend en toen mijn moeder weer eens naar Duitsland ging en vroeg of ze hier iets van mee moest nemen, stond ik natuurlijk te springen. Ik wilde wel wat producten van Balea proberen! Vandaag review ik drie producten van dit Duitse merk, die ik alle drie langdurig heb getest.Balea Sanfte Reinigungsmilch (extra mild)Deze reinigingsmelk belooft zacht te zijn en voor ieder huidtype geschikt te zijn. De melk zit in een ietwat saaie, plastic verpakking, maar voelt wel stevig aan. Ook is de verpakking hygiënisch, aangezien de deksel het product goed afsluit en dus beschermt tegen bacteriën.Wanneer ik naar de ingrediëntenlijst kijk zie ik inderdaad op 't eerste gezicht geen agressieve middeltjes. Ik zal de eerste paar ingrediënten even kort uitleggen: Glycerine is een vochtvasthoudend middel, caprylic triglyceride is een veilige olie verkregen uit kokosnoten en cetearyl alcohol is een 'goede' vorm van alcohol. Verder zit er pathenol in deze reinigingsmelk, dit wordt ook wel 'provitamin B5' genoemd en dit werkt als verzachter en zou zelfs helende eigenschappen hebben. Klein minpuntje (voor sommigen althans, ik vind het zelf niet erg) is dat er een klein beetje parfum in het product zit. Wel maar heel weinig, het staat namelijk op zo'n 3/4 van de lijst.De reinigingsmelk voelt heel zacht en verzorgend aan, zoals Balea al belooft. Het reinigt mild, maar wel grondig. Mijn huid voelt echt schoon aan wanneer ik de reinigingsmelk afspoel. De melk laat geen vettig laagje achter en maakt mijn huid ook niet trekkerig. Het is inderdaad een product dat geschikt is voor elke huidtype. De milde melk heeft een aangename, niet te aanwezige geur. Ik gebruik dit product nu een tijdje (wel in combinatie met andere reinigingsproducten) en ik moet zeggen dat mijn huid er op vooruit is gegaan. Maar daar volgt binnenkort een uitgebreider artikel over.

Balea Dusche & Creme in Guave


Dit product is een douchecrème die de huid mild zou moeten reinigen en deze verzorgd achterlaten. De douchecrème zit in een simpele roze, plastic verpakking en is qua stevigheid en vormgeving hetzelfde als de verpakking van de reinigingsmelk. Prima, ik heb hier verder niks op aan te merken.Op de ingrediëntenlijst zie ik onder andere guave fruitextract in het midden staan, wat betekent dat er dus echt wat van deze vrucht is terug te vinden in de douchecrème. Als tweede op de ingrediëntenlijst staat SLES, maar zelf heb ik hier geen problemen mee, mijn huid is sowieso altijd droog na het douchen en wordt toch altijd ingesmeerd met een voedende bodybutter. Het derde ingrediënt kan ook vervelend zijn voor mensen met een zeer (allergie)gevoelige huid, dit is namelijk cocamidopropylbetaïne, het goedje dat ervoor zorgt dat het product lekker gaat schuimen. Daarnaast zie ik parfum als ingrediënt staan, maar wel helemaal onderin het lijstje, wat dus betekent dat er niet veel van inzit.
De douchecrème is dus een stuk minder mild dan de reinigingsmelk die ik hierboven besprak, maar het zijn natuurlijk wel twee totaal verschillende producten. Ik vind het product héérlijk ruiken, lekker fris, fruitig en exotisch. Gelukkig blijft de geur ook nog een poosje in de badkamer hangen! Wel jammer is dat het product niet verzorgend werkt, maar dat heb ik met geen enkele douchecrème tot nu toe. Zoals ik al zei heb ik eigenlijk altijd last van een droge huid na het douchen, zo ook na het douchen met deze Balea douchecrème. Wel voelt de huid lekker schoon! 


Balea Deospray Soft & Pearls


Als laatst nam mijn moeder deze deodorant voor me mee. Deze zou volgens Balea zorgen voor een zijdezacht gevoel onder de oksels en de huid beschermen, 48 uur lang. Het product is niet alleen alcoholvrij, maar ook vrij van kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Natuurlijk belooft het ook het transpireren tegen te gaan en daarnaast geen witte sporen achter te laten.De deospray is dus vrij van alcohol, kleurstoffen en conserveringsmiddelen, dat klinkt goed! Een korte beschrijving van de eerste ingrediënten op de lijst: Butane is een gas dat gewonnen wordt uit aardolie en aardgas, propane is een vloeibaar petroleum gas, cyclopentasiloxane is een vorm van siliconen. Jammer dat er wel gassen in de deodorant zitten, maar dat kan bij een spraydeo ook bijna niet anders. Wel zit er hydrolyzed pearl in, wat onder andere voor dat zijdezachte effect zou moeten zorgen. Natuurlijk zit er ook parfum in het product, om de deo lekker te laten ruiken.
 

De geur van deze deospray doet me denken aan Nivea en/of Rexona deodorant. Het ruikt naar frisgewassen beddengoed, heel zacht en niet te sterk. Ik vind deze geur lekker, vooral omdat het een subtiele geur is. De deodorant is inderdaad heel zacht voor de huid bij de oksels; het prikt niet (zelfs niet net na het scheren) en voelt niet heel nat aan. Gelukkig is het geen poedersubstantie, dat soort deo's zorgen meestal voor witte sporen in je kleding. Deze Balea deodorant doet dat niet, ik zie geen enkele vlekken of sporen in mijn shirts na het gebruiken hiervan. Ik kan niet zeggen dat het product 48 uur lang zorgt voor droge, schone en zachte oksels, meestal moet ik na een uur of drie toch wel weer wat opspuiten om te verfrissen. 

Conclusie

Ik vind de reinigingsmelk erg fijn, deze gebruik ik dagelijks in combinatie met andere producten. De douchegel ruikt heerlijk en gebruik ik ook graag, maar is geen musthave. Ik vind de deodorant erg prettig in gebruik door de fijne geur en het zachte gevoel bij het spuiten, maar kan niet zeggen dat dit echt dé perfecte deodorant is. Als je veel transpireert is deze niet sterk genoeg voor je, denk ik. 
Ik wil zeker nog meer producten van Balea proberen, deze drie hebben me nieuwsgierig én enthousiast gemaakt! 

Prijzen en verkrijgbaarheid

Balea Sanfte Reinigungsmilch (extra mild) - ongeveer €4
Balea Dusche & Creme in Guave - ongeveer €0,65
Balea Deospray Soft & Pearls - ongeveer €1


Ik weet de prijzen niet precies, omdat ik de producten van mijn moeder heb gekregen en zij geen bonnetje hiervan had. Op internet kan ik ook de precieze prijzen niet vinden, maar in ieder geval zijn de producten budgetproof en liggen ze rond de bedragen die ik hierboven noemde. Producten van Balea zijn verkrijgbaar bij DM filialen in Duitsland.

Heb jij ervaring met producten van Balea?

Adverteerdirect