01-08-2011

MAC Haute & Naughty Lash Mascara Double Effet

Door Beautyscene.nl werd ik uitgekozen om de Haute & Naughty mascara uit te testen. Ik kreeg hem natuurlijk thuisgestuurd en mag hem ook houden. Dit is mijn allereerste MAC product, je kunt je dus wel voorstellen dat ik ontzettend blij was toen ik hoorde dat ik ‘gewonnen’ had en deze mascara mocht testen! Ik heb hem nu een tijdje getest, en ik kan jullie vertellen dat ik erg tevreden ben met deze mascara van MAC.De mascara komt in het welbekende zwarte kartonnen doosje van MAC. Prima verpakking: op de voorkant staat de naam van de mascara, op de achterkant staan de ingrediënten en verder staat er nog wat info over de mascara en het merk zelf (zo staat er bijvoorbeeld dat je de mascara zes maanden kunt gebruiken).


De mascara zelf ziet er heel leuk uit, vind ik. Zoals je ziet heeft hij een paarse dop met glitters, en een felroze dop. Het is een zogenaamde ‘dubbel’ mascara. Zoals jullie waarschijnlijk wel al weten, zit er echter maar één borsteltje in de mascara en die zit vast aan de knalroze dop.Als je de paarse kant opendraait zie je een dikker steeltje aan de borstel dan wanneer je de roze kant opendraait. Dit komt, doordat het mascara borsteltje als het ware door het dikke steeltje heen wordt getrokken als je de roze dop eraf draait, zoals je op de foto kunt zien! Aan de paarse dop zit dus geen ‘ander’ mascaraborsteltje. Het ziet er zo anders uit, doordat er gewoon veel meer mascara aan het borsteltje van de paarse kant hangt, dan aan het borsteltje van de roze kant. Begrijpen jullie het nog? Haha, ingewikkeld verhaal! Maar het komt er op neer dat wanneer de je paarse dop eraf draait, je meer mascara op het borsteltje hebt en dus een dikkere laag mascara opbrengt op je wimpers, dan wanneer je de roze dop eraf draait.

Natuurlijk heb ik ook foto’s voor jullie gemaakt, want ik kan wel een kletspraatje houden over hoe goed de mascara werkt (of niet), het lijkt me beter als jullie zelf kunnen beoordelen naar aanleiding van een paar voor en na foto’s.

Hierboven zien jullie mijn gezicht (en ogen) zonder mascara. Ik draag alleen wat concealer, poeder, blush en heb mijn wenkbrauwen lichtjes ingevuld.Eén laagje mascara aangebracht met de knalroze dop.Eén laagje mascara aangebracht met de paarse dop.Twee laagjes mascara aangebracht met de knalroze dop.Twee laagjes mascara aangebracht met de paarse dop.

Zo... dat is een groot verschil! Ik vind het borsteltje bij de roze dop echt héél fijn, mijn wimpers worden er erg lang door en plakken niet aan elkaar en zien er natuurlijk uit. Over het borsteltje bij de paarse dop ben ik minder tevreden... dat lijkt me duidelijk! Bij de eerste laag plakten mijn wimpers al aan elkaar en was het moeilijk om de mascara netjes aan te brengen, maar bij de twee laag werd het nog veel erger! Spinnenpoten! Brrrr... echt niet mijn ding.Hierboven zien jullie mijn gezicht met links de mascara met de paarse dop aangebracht, en rechts met de roze dop. Ik vind mijn wimpers er perfect uitzien, bij mijn rechteroog. Ik ben echt heel tevreden met het borsteltje bij de roze dop. De paarse gebruik ik gewoon niet meer, want ik vind het prettiger om een mascara in laagjes op te bouwen, dan in één keer spinnenpoten te krijgen.

Conclusie: Ik vind deze mascara heel fijn en gebruik hem elke dag. Ik gebruik alleen de roze dop, omdat die het fijnst werkt voor mijn wimpers. De formule maakt mijn wimpers lang en scheidt ze goed. De mascara is vrij nat als je hem aanbrengt, maar droogt wel snel op.

De mascara kost 22 euro en is te koop bij MAC counters.

Welke dop zouden jullie gebruiken? Gaan jullie voor natuurlijke, lange wimpers met iets minder volume, of gaan jullie voor de lange, aan elkaar plakkende spinnenpoten?

Adverteerdirect