08-05-2011

Mijn favoriete lippenbalsem

Ken je dat? Van die vieze velletjes aan je lippen, omdat je lippen zo droog zijn? Bah. Ik heb er zelf vaak last van, niet alleen in de winter, eigenlijk het hele jaar door wel. Ik draag dan ook altijd een lippenbalsem met me mee. Ik heb al een boel lippenbalsems geprobeerd, van budgetmerken maar ook van wat duurdere merken. Toch heb ik mijn favoriet gevonden! De Born Lippy Lip Balm van The Body Shop. Ook ben ik fan van mijn Sweet Lemon lipbutter van The Body Shop.

 

Er zijn 7 à 8 verschillende 'smaken' van de Born Lippy's te krijgen. Per stuk kosten ze rond de 7 euro. Vrij prijzig voor een lippenbalsem, maar ik heb mijn eerste al meer dan een jaar en het potje zit nog driekwart vol ongeveer (terwijl ik hem toch echt regelmatig gebruik!)

Wat er precies zo fijn aan is? Allereerst, de smaak/geur! Héérlijk. Mijn absolute favoriet is Watermelon. Ik ben gek op watermeloen! Ook de substantie van de Born Lippy's is erg fijn. Ze zijn best vloeibaar voor een lippenbalsem, het lijkt meer op gloss dan op balsem. Het smeert heel fijn uit en het blijft lang zitten op mijn lippen. En het belangrijkst: het werkt echt tegen droge lippen! Je hoeft niet na een kwartier weer te smeren, heel fijn dus. Dan nu een klein minpuntje. Zoals je al ziet komt de balsem in potjes, waar je met je vinger in moet. Dit is minder hygienisch dan wanneer het in een tube zou zitten. Ook is het vervelend dat, wanneer je de balsem met je vinger hebt aangebracht, je nog balsem op je vinger hebt zitten. De verpakking is wat mij betreft het enige minpunt.

Op de foto's zie je ook een lipbutter, in de geur/smaak Sweet Lemon. Dit is ook een lippenbalsem, maar dan in boterachtige substantie. Het is minder vloeibaar, en iets dikker. Dit product behoort ook tot mijn favoriete lippenbalsems. Deze pak ik als ik écht hele droge lippen heb, omdat dit product iets meer voedt dan de Born Lippy's. Ook dit product heb je in 7 à 8 verschillende geuren en kost rond de 7 euro.

 

Op bovenstaande linkerfoto heb ik de aardbeienvariant van de Born Lippy lippenbalsem geswatched, daarnaast de Sweet Lemon lipbutter. Ik heb de balsems hier heel dik aangebracht. De aardbeien Born Lippy lijkt misschien redelijk gepigmenteerd, maar dit is op je lippen niet het geval. Het geeft alleen een mooi glansje op je lippen. Van de lipbutter zie je vrijwel helemaal niks, op een heel dun laagje na. Op de rechterfoto kan je goed zien dat de Born Lippy's een gloss achtige substantie hebben, en de lipbutters meer als 'boter'.

Adverteerdirect