16-10-2011

Sephora Mineral Loose Powder Foundation


Een aantal weken terug was er weer de heerlijke ‘3 voor €10’ actie bij Sephora. Onlangs liet ik jullie zien wat ik toen heb gekocht. Nu we een paar weken verder zijn heb ik de Mineral Loose Powder Foundation goed kunnen testen en is het tijd voor een review.

Dit is de eerste minerale poeder foundation die ik in mijn bezit heb. Ik was dan ook erg benieuwd en kon niet wachten om deze te proberen! Op de voorkant staat: Sephora Mineral Loose Powder Foundation. Ook staat op de voorkant dat er hydraterende ingrediënten verwerkt zijn in deze foundation en dat er 3.2 gram in zit. Ik heb overigens de kleur 10 in Clair Light - Ivory.


De verpakking
Het losse poeder zit in een schattig doorzichtig potje van plastic, met een zwarte deksel. Als je het dekseltje eraf haalt voor de eerste keer, zit er een witte sticker op de sifter. Dit vind ik persoonlijk altijd prettig, want dat voorkomt natuurlijk dat al het losse poeder door de gaatjes naar buiten komt als je hem hebt gekocht en je vervolgens één grote bende hebt als je ‘m bij thuiskomst openmaakt. Onder de sticker zit dus een sifter, een soort ‘zeefje’ met kleine gaatjes waardoor je het poeder kunt doseren door een kleine hoeveelheid door de gaatjes te laten komen.


Ingrediënten
De ingrediëntenlijst staat niet op de foundation zelf. Wel staat erop wat er niet in zit en dat is misschien wel leuk om te vermelden: Geen parabenen, geen parfum, geen talk, geen allergeen. Handig voor meiden die een bepaalde allergie hebben en niet zomaar elke foundation kunnen gebruiken, misschien! Pluspuntje.


Het poeder
Het poeder is lichtbruin en niet wit zoals bij translucent powders. Dit poeder is niet alleen bedoelt om je gezicht te matteren, maar ook om je huid egaler te maken door een lichte dekking te geven. Het poeder ziet er misschien brokkelig uit, maar wanneer je er met je kwast doorheen ‘swirlt’ merk je daar niets meer van. Deze kleur is perfect voor mijn huidskleur en matcht dus goed met mijn gezicht. Aanbrengen Ik houd het potje op z’n kop en tik heel lichtjes tegen de bovenkant, en laat het poeder in het dekseltje van de foundation vallen. Door de sifter kan je de juiste hoeveelheid poeder makkelijk kiezen en komt er niet in één keer een berg poeder in het dekseltje. Dan ga ik er met mijn poederkwast van ELF doorheen swirlen en breng ik het zachtjes en gelijkmatig aan op mijn gezicht. Easy, peasy!


Resultaat
Op de foto’s hierboven kun je het resultaat zien. Deze minerale poeder foundation geeft een lichte dekking en dus ook een subtiel resultaat. Geen poederhoofd, maar een mooie egale, matte huid. Op de eerste foto zie je wat rode plekjes, bij mijn neusvleugel en mijn wangen. Op de tweede foto zie je dat dit een stuk minder opvalt en er dus egaler uit ziet. Zo zie je er net iets gepolijster uit!

Conclusie
Ik ben fan van deze Sephora Loose Powder Foundation! Ik hou persoonlijk niet van een cakey gezicht waaraan je duidelijk kan zien dat er make-up opzit, en deze foundation doet dat ook zeker niet. Ik gebruik ‘m dagelijks, in combinatie met een beetje concealer voor mijn donkere kringen en oneffenheden en dat is een gouden combinatie voor mij.

Ik kocht deze foundation tijdens de ‘3 voor €10’ actie, maar normaal gesproken kost deze €16,40. Vrij prijzig, maar als er weer een leuke actie komt bij Sephora neem ik deze zeker nog een keer mee als back-up!

Welke foundation gebruiken jullie? En is dat een vloeibare of een poedersubstantie?

Adverteerdirect