15-10-2011

Recreated: Rainbow Winged Eyeliner


Het was weer eens zover: ik had een creatieve bui – alhoewel ik absoluut niet creatief ben, vind ik zelf – en ik dacht aan een foto die ik laatst zag op de blog Bows & Curtseys. Ik was hier toen erg van onder de druk en sloeg de ooglook op in mijn mapje met de titel ‘looks die ik wil maken’. In dit mapje staan allerlei mooie ooglooks die allesbehalve standaard zijn. Vandaag besloot ik, dankzij mijn creatieve bui, om deze toch wel erg speciale rainbow wing na te maken. Ik kan jullie vertellen dat ik best trots ben op het resultaat!


Ik keek eerst dit filmpje, waarin je stap voor stap kan zien hoe de ooglook gemaakt wordt.


Toen was het mijn beurt om aan de slag te gaan! Ik pakte mijn 88 palette erbij, een bekertje water en mijn eyelinerkwastje van Catrice en ik begon maar gewoon. De kleurenvolgorde van de foto en het filmpje heb ik aangehouden. Het werken met water vond ik best lastig: het duurde even totdat ik door had hoeveel water ik moest gebruiken en hoe ik de oogschaduw dan het beste op het natte kwastje kreeg. Eenmaal de juiste verhouding water gevonden ging het goed, de oogschaduw werd een soort van verf waar vrij makkelijk mee te werken was. Alleen het gele stukje ging niet zo goed, ik denk doordat dit de minst gepigmenteerde oogschaduw uit het 88 palette is. Ik heb geen zwarte eyeliner gebruikt, omdat ik mijn rainbow eyeliner dunner heb gemaakt dan op het voorbeeld en anders zou er zo weinig van te zien zijn, dat zou zonde zijn! Ik accentueerde de kleuren door op de rest van mijn ooglid witte oogschaduw aan te brengen. Ik maakte de look af door een warme, shimmery bruine oogschaduw in de crease aan te brengen en een highlight onder de wenkbrauw, en als laatst nog een beetje wit oogpotlood op m’n waterlijn en een likje mascara. Klaar!

Producten gebruikt:


- 88 palette (omcirkelde kleuren)
- Bekertje water
- Wit oogpotlood van Catrice
- Mascara van Max Factor
- Eyelinerkwastje van Catrice
- Creasebrush van Essence

En, wat vinden jullie ervan? Ik vind het zelf echt leuk geworden, ik had niet verwacht dat het zo goed zou lukken! Natuurlijk is het origineel vele malen mooier, maar ik vind wel dat ik het best goed heb gedaan en ik ben stiekem best trots!

Adverteerdirect