19-12-2011

Schwarzkopf Droogshampoo

Droogshampoo – volgens mijn moeder bestaat het al járen, zij kent het nog uit haar eigen puberteit, en ik ‘ken’ het pas sinds een jaar. Ken inderdaad tussen aanhalingstekens, aangezien ik er nog geen ervaring mee had. Door alle reviews over droogshampoo van verschillende merken, werd ik toch wel erg nieuwsgierig. Want wie kent het volgende nou niet? Je wast je haar en als het droog is, is het pluizig. De tweede zag zit het goed, maar begint het bij de haaraanzet vettig te worden, terwijl de rest van je lokken juist perfect zitten en een mooie glans bevatten. De oplossing: droogshampoo!


Toen ik in mijn plaatselijke Kruidvat was, zocht ik in eerste instantie naar de droogshampoo van Batiste. Hier had ik al veel goede dingen over gehoord en ik wilde weleens droogshampoo proberen. Toen ik het schap met Batiste had gevonden, zag ik dat Schwarzkopf ook droogshampoo in het assortiment heeft. Ik vergeleek de prijzen en hoeveelheden – en de geur. De geur van Schwarzkopf sprak me meer aan dan die van Batiste (die me een beetje aan oude dames deed denken), deze rook lekker fris. Ook zag ik dat de droogshampoo van Schwarzkopf voordeliger is dan die van Batiste. Mijn keuze was snel gemaakt! Voor de mensen die nog niet zo bekend zijn met droogshampoo volgt er eerst wat algemene informatie over het product.


Wat is een droogshampoo eigenlijk?

Droogshampoo is eigenlijk een poeder in sprayvorm – letterlijk een droge shampoo. Op de hoofdhuid heeft iedereen talgkliertjes. Uit die talgkliertjes komt talg, en dit zorgt ervoor dat je haar vet wordt. Wanneer je de droogshampoo over je haar sprayt, absorbeert het poeder al het talg. Zo ziet je haar er minder vet uit en kan je het wassen nog één dagje uitstellen.

Belangrijk!

- Droogshampoo is geen vervanging voor het wassen van je haren met echte shampoo. Zie het als opfrissertje tussen twee wasbeurten in. Gebruik het dus niet elke dag!
- Droogshampoo laat altijd een witte/grijzige waas achter. Zorg dat je dit goed vervaagt, door zachtjes met een handdoek over je haren te wrijven, en door het goed uit te borstelen.
- Wanneer je klaar bent met sprayen, let dan goed op of er geen gas meer vrijkomt uit de fles. Ik heb gemerkt dat de spray soms – zonder dat je het ziet of merkt – door sprayt. Houd de fles na het sprayen dus even bij je oor om te luisteren of er geen gas meer vrij komt. Als je merkt dat er nog gas vrij komt, spuit dan een keer krachtig met de spray. Wanneer je dit niet doet, gaat al het gas uit de fles en kun je de droogshampoo niet meer gebruiken.Schwarzkopf droogshampoo

‘Heeft u vet en futloos haar en geen tijd om het te wassen? Dan is Schwarzkopf Droogshampoo de uitkomst! Zonder water, zonder drogen is uw haar binnen een paar minuten opgefrist en krijgt het weer volume. Maakt vet haar licht en luchtig in enkele minuten, zonder wassen.’


Hoe ik de droogshampoo gebruik

Ik borstel mijn haar en zorg ervoor dat het klitvrij is. Ik maak steeds een scheiding in mijn haar, en begin in het midden. De droogshampoo schud ik goed voor gebruik, en houd ik ongeveer 20 cm van mijn haar af. Ik spray wat in de scheiding en laat het inwerken. Vervolgens maak ik nog zo’n 2 à 3 scheidingen (ook eentje op mijn kruin, achterop mijn hoofd) en herhaal ik het proces. Met een handdoek werk ik het poeder voorzichtig in mijn hoofdhuid. De witte waas is dan al zo goed als verdwenen, maar voor de zekerheid borstel ik het nog na.

Mijn oordeel over de Schwarzkopf droogshampoo

De droogshampoo ruikt erg lekker, heel fris en een tikkeltje zoet. Het aanbrengen gaat erg makkelijk door de handige sprayflacon, en je kunt het poeder gericht sprayen. Na het sprayen ligt er een witte waas op je haar, maar wanneer je dit er met een handdoek inwerkt en vervolgens je haar borstelt is deze waas zo weer weg. Door de droogshampoo ziet mijn haar er een stuk minder vet uit en kan ik hier prima nog een dagje mee rondlopen, om het vervolgens ’s avonds te wassen. Ook geeft het mijn haar veel volume, wat natuurlijk een leuke bijkomstigheid is.

Voor
Na
Wat een uitkomst! Deze droogshampoo is echt perfect om tussen twee wasbeurten door te gebruiken. Ik ben erg enthousiast en zal deze droogshampoo zeker opnieuw kopen, als ‘ie op is.

In de droogshampoo van Schwarzkopf zit 150 ml en je betaalt hier €2,89 voor. Wat mij betreft een prima prijs! Dit product is te vinden bij de drogist.

Wat zijn jouw ervaringen met droogshampoo?

Adverteerdirect