02-06-2012

Summer Daily Make-up Routine


Ja ja, daar ben ik dan met wéér een artikel over de zomer. Sorry guys, can't help it! Ik hou gewoon van de zomer, m'n favoriete seizoen. Ik zou willen dat het, het hele jaar lekker weer is, maar helaas. Anyway, in de zomer gebruik ik andere make-up dan wanneer 't koud is. Ik heb dan (vaak) geen zin in moeilijke looks, veel gezichtsmake-up en wil mijn gezicht 't liefst fris en natuurlijk houden. Bij deze presenteer ik jullie mijn Summer Daily Make-up Routine!Hellooo, blote billen gezicht! Ik begin natuurlijk zonder make-up. Op de foto hierboven heb ik overigens wel mijn huidige favoriet aangebracht: de BB Cream van Garnier. Verder is m'n gezicht hier poedelnaakt, op wat lippenbalsem na.

Note: Tijdens een dagje strandhangen is m'n hoofdhuid een beetje verbrand, zoals je bovenaan mijn voorhoofd kunt zien. Oeps... 


De ooglook van mijn zomerse make-up routine is simpeler dan simpel: een beetje oogschaduwbasis tegen vettigheid op de oogleden, en verder alleen een lijntje met matte, donkerbruine oogschaduw. Ik smudge mijn lijntje overigens altijd, om het effect nog zachter te maken. Zelf vind ik het bruine lijntje heel mooi staan; het maakt je wimpers voller en geeft je ogen meer dimensie.


Uiteraard breng ik nog wel wat mascara aan om m'n wimpers op te laten vallen. Ook heb ik wat wit oogpotlood op m'n waterlijn aangebracht, om de frisse ooglook compleet te maken. Natuurlijk heb ik mijn wenkbrauwen een beetje ingevuld en op het wenkbrauwbot een off-white highlight aangebracht. Diezelfde kleur om te highlighten bracht ik overigens ook aan in de binnenste ooghoeken.


Op m'n wangen draag ik de prachtige Colourbomb blush uit de Catrice Revoltaire collectie, waar ik nog steeds erg blij mee ben. Deze hoorde ook bij mijn mei favorieten, maar ik was 'm vergeten op de foto te zetten!


Om mijn jukbeenderen er uit te laten springen, gebruik ik in de zomer graag een matte bronzer. Ik heb hiervoor mijn All Over Bronze Glow gebruikt, een Colorwheel van NYC. Dat is overigens echt een aanrader, als je nog op zoek bent naar een matte bronzer die niet oranje is, maar wel zacht voor de portemonnee.


In de zomer is highlighter the magic product, wat ik dan ook graag gebruik. Bovenop de jukbeenderen heb ik een beetje van ELF's Gotta Glow aangebracht, net als op de neusbrug. Zoals je aan de foto's ziet heb ik mijn oneffenheden niet compleet gecamoufleerd. Ik heb ze wel iets minder zichtbaar gemaakt door de BB Cream en een klein beetje concealer, maar meer doe ik er niet aan. Ik wil er in de zomer graag natuurlijk en fris uit zien, niet als een dikke pannenkoek.


Soms vind ik bovenstaande look net iets té simpel. In dat geval ga ik graag voor een felle kleur op de lippen. Hier draag ik Bewitching Coral van Max Factor, een opvallende koraalkleur.

That's it! Niet teveel gedoe, lekker tijdbesparend in de ochtend en vooral heel jong en fris. Hoe draag jij je make-up het liefst in de zomer?

Adverteerdirect