23-03-2012

Zoeva Lip Crayon in Malibu Peach


Zoeva verkoopt sinds een tijdje zogenaamde Lip Crayons. Dit zijn romige lipsticks in potloodvorm, met verzorgende ingrediënten als 'wonderolie', vitamine E en mangopitolie. De crayons komen in 7 kleuren, waar ik er eentje van heb besteld. De Lip Crayon die ik heb heet Malibu Peach en vandaag laat ik swatches aan jullie zien en vertel ik wat ik van het product vind.
Zoeva belooft dat de Lip Crayons een verzorgende werking op de lippen hebben, goed en makkelijk over de lippen glijden en rijk aan kleur zijn. Onder andere door de mangopitolie en de vitamine E zouden de lippen gehydrateerd worden en er glanzend uitzien.

Ingrediënten 

Als ik naar de ingrediëntenlijst zie valt me op dat het eerste ingrediënt Ricinus Communis Oil is. Ik heb op internet opgezocht wat dit precies is en deze olie wordt ook wel 'wonderolie' genoemd. Deze olie heeft ontstekingsremmende, verzachtende werkingen en maakt de huid zacht en soepel. Ook beschermt de olie de huid tegen water en schadelijke stoffen. Sounds good to me! Het eerste ingrediënt is dus wel degelijk goed voor de huid, dat maakt me blij! Het tweede ingrediënt is Octyldodecanol en dit is een onschadelijke stof die zorgt voor verdikking van de substantie. Ook zit er Candelilla Cera in, een plantaardige was verkregen uit onkruid. Er zit cetearyl alcohol in, maar dit is een goede vorm van alcohol die ervoor zorgt dat olie en water gemengd kunnen worden. De mangopitolie staat ergens onderaan in het lijstje en hier zit dus niet zoveel van in. Jammer, maar geen probleem. Het eerste ingrediënt is verzorgend en daar ben ik sowieso al tevreden mee. 

VerpakkingDe Lip Crayons komen in zwarte, kartonnen doosjes. Geen bijzonderheden verder, alleen de ingrediëntenlijst staat erop en wat bedrijsinfo over Zoeva zelf.


Het potlood zelf heeft een zwarte huls en heeft de dikte van een NYX Jumbo Pencil. De achterkant heeft de kleur van de lipstick zelf, dus als meerdere Lip Crayons hebt kun je ze makkelijk uit elkaar houden hierdoor.


Malibu PeachDe kleur die ik heb heet Malibu Peach. Dit is een - je raadt het al - perzik kleurtje met warme ondertoon. De kleur is vrij donker, ik had eigenlijk gehoopt op een iets lichtere perzikkleur. Tja, dat is het risico van online make-up kopen en afgaan op swatches van anderen! Wel moet ik zeggen dat ik de kleur alsnog erg mooi vind. Malibu Peach is creamy en bevat geen shimmer of glitter, maar wel een prachtige glans. 


Mijn ervaring met de Lip Crayon


Deze lipstick in potloodvorm is, zoals Zoeva belooft, heel romig en glijdt inderdaad makkelijk en snel over de lippen. Door de punt van het potlood kun je de lipstick heel precies aanbrengen en dat werkt toch wel prettig. Ook trekt het product niet in de lijntjes van je lippen en geeft het een mooi, egaal resultaat.


De geur van de Lip Crayon is heerlijk fruitig, echt een pluspunt. Het geurtje vervliegt wel redelijk snel, maar dat vind ik geen probleem. Het potlood geeft echt veel kleur af en je hoeft niet lang te smeren om de kleur dekkend te krijgen.


Wat ik ook prettig vind is dat de kleur lang op mijn lippen blijft zitten. Malibu Peach heeft ongeveer anderhalf uur op mijn lippen gezeten. Toen ik daarna ging lunchen, was de kleur wel een beetje vervaagd. Een paar keer bijwerken gedurende de dag zal dus wel nodig zijn, maar als je niet constant wat gaat drinken of eten houdt de kleur het lang uit op je lippen.
Ik was toch wel blij verrast door Malibu Peach! Toen ik zag dat de kleur donkerder was dan ik had verwacht was ik iets minder enthousiast, maar eenmaal op mijn lippen aangebracht staat de kleur me toch wel goed, vind ik zelf. 


Ik ben zeer te spreken over deze Lip Crayon van Zoeva en misschien bestel ik binnenkort nog wel een paar andere kleuren. Deze Lip Crayons zijn te bestellen in de webshop van Zoeva en kosten €4,50 per stuk. In mijn vorige review van een Zoeva product vroegen veel meiden in de comments naar de verzendkosten van Zoeva, deze bedragen €5,50. Je bestelling komt overigens na ongeveer drie werkdagen binnen, wat natuurlijk lekker snel is.

Heb jij weleens een lipstick in potloodvorm geprobeerd?

Adverteerdirect