31-05-2011

Catrice Infinite Matt Foundation

Eigenlijk draag ik vrijwel nooit foundation, met uitzondering van feestjes. Ik had dan ook maar één foundation in mijn bezit en die was ook nog eens ietsje te donker. Op veel verschillende beautyblogs had ik goede dingen gehoord over één van de twee nieuwe foundations van Catrice: Infinite Matt Up To 18h Make Up.
Dit is wat Catrice zelf over de foundation zegt:
"Oil-free make-up with longlastig matt-effect. Hydrating and with light-reflecting pigments it creates an even, fresh complexion and leaves skin feeling soft."
De foundation bevat geen olie en zou een langdurig mat effect geven. Ook hydrateert hij de huid en bevat hij lichtreflecterende deeltjes. Je huid zou er egaal, fris en zacht van worden. Dat belooft wat!
Ik heb de kleur 020, honey beige. De verpakking vind ik erg mooi! De foundation oogt helemaal niet goedkoop, als je het mij vraagt. Het product is ook best zwaar, doordat de verpakking van glas is. Als je de zwarte dop eraf haalt, zie je een pompje waar de foundation uitkomt, als je hier op drukt. Dit is erg hygiënisch, en je kan zo beter de hoeveelheid foundation doseren. Mijn complimenten voor Catrice alvast voor de verpakking!Op de twee foto's hierboven draag ik geen gezichtmake-up, alleen oogmake-up. Zoals je ziet heb ik niet heel erg last van acné, maar heb ik wel rode vlekken en een paar oneffenheden (vooral bij mijn neus). Ook heb ik een klein vlekje op mijn wang, wat er al een aantal maanden zit en maar niet weg wil.


Op de twee foto's hierboven heb ik de foundation aangebracht. Zoals je ziet zijn mijn rode vlekken weg! Mijn gezicht is nu mooi egaal. Wel zie je nog steeds het gekke vlekje op mijn wang, en bij mijn neus ook nog wat oneffenheden.Als laatst heb ik de foundation licht afgepoederd, om hem te setten.

Conclusie:
Ik ben erg tevreden met deze foundation! Hij dekt niet helemaal, maar maakt mijn gezicht wel minder rood en dus frisser. Ook hydrateert hij inderdaad goed! Ik had geen last meer van droge plekjes. En dan nog de geur: die is heerlijk! De foundation ruikt lekker fruitig. Het smeerseltje zelf is vrij vloeibaar, het smeert makkelijk uit en voelt heel licht en luchtig aan. Deze foundation ga ik vaker dragen. Ik heb hem al één keer 'gewoon' gedragen. Ik vroeg toen aan de vriendin met wie ik toen was, of het erg opviel dat ik foundation op had. Ze zei in eerste instantie: 'Ja!', dus ik schrok meteen. Maar ze moest daarna lachen en legde uit dat ze het zag, omdat mijn huid nu heel mooi egaal was; ze vond het er juist heel mooi uit zien. Thank God!

De foundation kost €5,99. Een goede prijs, als je het mij vraagt!

Wat is jullie favoriete foundation? En hebben jullie deze al geprobeerd?

Adverteerdirect