05-08-2011

Bright Lips!

Elke zomer is het weer zover: felle kleuren op de lippen zijn helemaal hot. Dit jaar zijn vooral de oranjetinten erg in, maar ook knalroze en rood doen het nog steeds goed. Zelf vind ik het ook heel leuk om felle kleuren op mijn lippen te dragen, maar soms kan het gewoon niet. Op mijn stage bijvoorbeeld (voor de klas staan op een basisschool) vind ik het niet gepast om met knalrode lippen aan te komen. Anderen vinden dit misschien prima, maar ik voel me daar niet prettig bij. Op de dagen dat ik naar mijn opleiding ga, of gewoon vrij heb, kan ik lekker doen wat ik wil en draag ik graag fellere kleuren op mijn lippen.

Er zijn verschillende producten die ervoor kunnen zorgen dat je mond lekker opvalt. Je hebt natuurlijk lippenstift en lipgloss, maar met lipliners (lippotloden) kan je ook hele felle lippen maken, die dan een matte finish hebben. Ook zijn lipliners handig voor als je ze een lange tijd moet dragen, maar geen tijd hebt om bij te werken, de kleur trekt namelijk in je lippen waardoor je een 'stain' effect krijgt.


Je kan gaan voor een schattige roze kleur, zoals deze lipliner van Essence in Cute Pink:


 
En je kan ook gaan voor een wat knallendere kleur, zoals Jafra lipliner in Azalea:Met een lippenstift kun je zowel matte als shiny effecten creëren. De lipsticks van NYX zijn heel creamy en zullen er daarom altijd een beetje shiny uitzien. Daarentegen heb ik ook een lipstick van Bourjois, die geheel matte is en ook vrij droog is van consistentie. Drogere lipsticks blijven vaak langer zitten dan de wat romigere.

Een liefroze kleurtje met een romige substantie is bijvoorbeeld Tea Rose van NYX:Je kan ook voor een wat donkerdere roze kleur gaan, neigend naar paars, zoals Doll van NYX:Soms heb ik zin in knálroze lippen. Dan gebruik ik Rose van NYX (is in het echt véél feller dan op deze foto's):Zoals ik al zei, zijn oranjetinten helemaal in deze zomer. Ik heb geen knaloranje lippenstift, maar wel een rode van NYX, die toch wel neigt naar oranje. Dit is Eros:En zoals ik al zei, kan je ook voor een matte, drogere lipstick gaan. Bourjois heeft hele fijne! Ik draag hier de lippenstift Sweet Kiss:Natuurlijk kan je ook gebruik maken van lipgloss, als je dit fijner vind! Ik ben zelf ook dol op lipgloss. Ook als het gaat om lipgloss heb je weer veel verschillen: creamy, shimmery, glittery... sheer, gepigmenteerd... Keuzes, keuzes! De lipgloss van NYX is erg gepigmenteerd, maar je kan ook gaan voor een lipgloss die iets minder kleur afgeeft, maar toch een rode laag op je lippen achterlaat.

Van HEMA heb ik zo'n lipgloss. Rood, met glitters, maar niet héél goed gepigmenteerd. Perfect voor wat jongere meiden, die het misschien too much vinden om met echt KNALrode lippen de straat op te gaan. Dit is een Volume Lipgloss, met de naam Red:En voor de echte waaghalzen, de round lipglosses van NYX. Wát een pigment! Wat je hieronder op mijn lippen ziet is toch wel feller dan fel! Rozerood, met een ontzettend mooie glans. Dit zou ik eigenlijk alleen met een feestje dragen, veel te fel voor mij voor overdag. Deze round lipgloss van NYX heet True Red:Persoonlijk vind ik knallende lippenstift het mooist staan bij een rustige ooglook. Op de foto's draag ik alleen een beetje eyeliner (zonder wing) en wat mascara. Ook zou je nudekleurige oogschaduw kunnen gebruiken, en bijvoorbeeld de crease alleen wat aanzeten met een taupe/grijsbruine kleur. Zelf vind ik het echt te heftig worden om met felle kleuren oogschaduw aan de slag te gaan als je felle lippen draagt (en dan heb ik het over de echt felle lippen, dus niet over NYX - Tea Rose bijvoorbeeld, maar over de True Red gloss van NYX). Ook hou ik de blush vrij natuurlijk, om het clowneffect te voorkomen. Gewoon een beetje bronzer om te contouren en misschien om je huid een mooie glow te geven, en dan een vleugje blush in een natuurlijke roze kleur. Maar dit is natuurlijk mijn mening, iedereen moet natuurlijk gewoon doen waar zij zich prettig bij voelt.

Welke kleur lippenstift dragen jullie graag? En dragen jullie ook weleens felle lippenstift doordeweeks, of alleen bij speciale gelegenheden?

Adverteerdirect