14-11-2011

Gekocht: MAC Mineralize Blush Gleeful


Vol trots laat ik jullie mijn allereerste MAC blush zien. Niet zomaar een blush, nee, het is een mineralize blush! En oh, meiden (jongens?) wat ben ik er blij mee! Toen ik Douglas in Utrecht uitkwam, was ik zo blij als een kind met een grote zak snoep. Natuurlijk kan ik het niet laten om een hele blogpost te wijden aan mijn nieuwe baby, die de naam Gleeful draagt.


Gleeful is een bijzondere kleur en dat maakt hem moeilijk te beschrijven. Ik zou de kleur als volgt beschrijven: een donkerrood/roze tint, neigend naar paars met ontzettend veel kleine gouden shimmers. In schemerig licht lijkt het een donker peach kleurige blush, maar in fel licht zul je zien dat er toch echt paarse ondertonen inzitten. Kortom: zeker geen dertien in een dozijn blush!


Ik dacht me ooit te hebben laten vertellen dat niet alle MAC blushes even geweldig gepigmenteerd zijn, maar diegene had het dan absoluut niet over Gleeful, want dit is gewoon een explosie aan kleur, als je één keer zachtjes met je vinger over de blush gaat. Fijn, want dat maakt deze mineralize blush ook nog eens erg zuinig, aangezien je hem heel voorzichtig moet gebruiken om een clowneske look te voorkomen.


Als je een lichte huid hebt, moet je echt uitkijken dat je niet teveel product op je kwast neemt wanneer je Gleeful aan gaat brengen. Toen ik Gleeful voor het eerst op mijn gezicht aan wilde brengen, depte ik mijn blushkwast zachtjes in het poeder en bracht een ‘stip’ blush aan op beide wangen. Dit is hoe ik het altijd doe – met elke blush – en vervolgens werk ik de blush uit over mijn jukbeenderen. Nou, dat heb ik geweten. Het resultaat: twee knalrode (met paarse ondertoon, dat dan weer wel) wangen. Oeps! Gelukkig kon ik het vervagen met mijn schone grote poederkwast.


Inmiddels heb ik de blush vaker gebruikt en weet ik dat Gleeful nog véél gepigmenteerder is dan mijn Sleek blushes, en dat ik dus alleen de puntjes van de haren van mijn kwast moet gebruiken om heel voorzichtig product op te pikken, haha.

De structuur van Gleeful bevalt me prima. Het poeder is zacht, en komt dus ook makkelijk op de kwast - en op je wangen. De structuur van deze blush is te vergelijken met de Sleek blushes.

Dit prachtige exemplaar zit in de vaste collectie van MAC. Voor Gleeful (en alle andere mineralize blushes) betaal je €22,50, voor 3,5 gram. Dat is natuurlijk best een flinke duit, maar ik heb geloof ik wel duidelijk gemaakt dat deze blush zo ontzettend zuinig in gebruik is, dat ik waarschijnlijk mijn hele leven lang met Gleeful kan blijven smeren.

Dit smaakt naar meer! Ik wil meeeer blushes van MAC! Welke zouden jullie me aanraden? En hebben jullie zelf al een blush van MAC?

Adverteerdirect