07-07-2012

NYX Cream Blush in 05 Glow & 01 Rose Petal


Al heel lang was ik benieuwd naar de beroemde Cream Blush van NYX. Op Youtube zie ik ze nog regelmatig voorbij komen bij Macbarbie07 en steeds weer dacht ik: die wil ik ook! Eindelijk heb ik er dan twee besteld en inmiddels in huis. Zijn ze echt zo fijn als iedereen altijd zei?
 

De blushes van NYX komen in een rond, zwart doosje van plastic met een doorzichtige deksel. Het logo van NYX en het hartje daaronder ogen misschien wat kinderlijk, maar in mijn ogen niet cheap. Zelf vind ik het altijd wel handig als een product een transparante deksel heeft, zodat je meteen kunt zien met welke kleur je te maken hebt. In beide blushes zit 3,5 gram product, dezelfde hoeveelheid als in een blush van MAC. Hier doe je echt een eeuwigheid mee als het gaat om cream blushes, je hebt iedere keer maar een stipje ervan nodig! Wat dat betreft zijn cream blushes dan ook veel zuiniger in gebruik dan poeder blushes.Links zie je 05 Glow, rechts 01 Rose Petal. Het zijn cream blushes, dat kun je duidelijk aan de swatches zien. Beide blushes zijn geweldig gepigmenteerd, je hebt echt maar een ietsiepietsie nodig om je wangen van een mooi blosje te voorzien. Sterker nog: het wordt al gauw teveel, dat merkte ik de eerste keer dat ik deze blushes gebruikte wel. De blushes zijn dus creamy en glijden als boter over de huid. Ik was bang dat ze moeilijk aan te brengen zouden zijn, maar dat is totaal niet het geval. Ze zijn makkelijk te vervagen en doordat je huid er nog lichtjes doorheen schijnt zorgen ze voor een heel natuurlijk effect.

Zelf breng ik NYX Cream Blush het liefst aan met een stippling brush, omdat deze kwast heel luchtig aanbrengt doordat de haren zo ver uit elkaar staan. Gewoon met de vingers werkt ook prettig, maar dan hoef je echt maar één keer een tikje in de blush te doen, daar heb je al genoeg aan voor één wang. Vervagen kan met een blushkwast, maar ook met de vingers. Er zijn geen regeltjes voor, gewoon doen wat je zelf prettig vindt!Hierboven zie je 05 Glow. Even ter informatie: de cream blush kwam natuurlijk egaal en ongebruikt bij me aan, maar ik was zo handig om de blush meteen te gebruiken voordat ik er foto's van had gemaakt. Zo enthousiast was ik, haha! Stom natuurlijk, maar ik hoop dat jullie het geen ramp vinden.Op de twee foto's hierboven draag ik Glow. Glow is een mooie oudroze, warme blush die de huid een mooie glow geeft. Ja ja, de blush doet haar naam eer aan! Deze cream blush zorgt voor een lieflijke, roze blos op mijn wangen en geeft een mooie glans aan de jukbeenderen. Ik vind matte blushes leuk, maar in de zomer mag het van mij allemaal wel een beetje glanzen! Van Glow heb je maar een piepklein beetje nodig, omdat de kleur best fel en heftig is.01 Rose Petal is een warme, perzikkleurige cream blush die verder geen shimmer bevat. Deze blush is net wat lichter en minder heftig dan de kleur die ik hierboven besprak, Glow.Op de twee foto's hierboven zie je hoe Rose Petal er aangebracht op de jukbeenderen uitziet. Rose Petal zorgt echt voor een natuurlijke blos, door de ietwat lichte perzikkleur. En zoals je ziet komen mijn sproetjes er gewoon doorheen, hierdoor oogt het alsof je helemaal geen make-up op je wangen hebt, maar gewoon een gezonde kleur van de warmte.

Conclusie

Waarom heb ik me nog niet eerder aan Cream Blushes van NYX gewaagd?! Ze zijn echt geweldig, ik ben met beide kleuren ontzettend blij. Hier en daar wordt ook gezegd dat deze blushes goed te vergelijken zijn met de cream blushes van MAC, en dat geloof ik blind.

Wat ik trouwens heel prettig vind, is dat Glow en Rose Petal zo goed als de hele dag blijven zitten. 's Ochtends (rond 06.30 uur) breng ik ze aan en als ik thuis kom (rond 17.00 uur) zie ik de kleur nog duidelijk zitten. Met poeder blush heb ik toch vaak dat de kleur na een aantal uren flink is vervaagd, al dan niet helemaal verdwenen is.

Oh, en wat ik ook fijn vind is dat de blushes zo'n mooie glans geven aan het gezicht. Echter, als je dit minder mooi vindt, kun je je wangen ook een beetje afpoederen na het aanbrengen van de cream blush.

Ik heb mijn twee NYX Cream Blushes via Ebay gekocht bij deze verkoper, voor €14,32 inclusief verzendkosten. Je kunt ze ook per stuk kopen, maar meestal is het goedkoper als je er meerdere tegelijk koopt.

Wat is jouw ervaring met cream blush?

Adverteerdirect