22-02-2012

Yves Rocher make-up - 4 in 1 review


Van Yves Rocher had ik nog geen make-up. Wel een aantal hele verzorgingsproducten waar ik erg tevreden over ben. Doordat tot nu toe geen enkel product van Yves Rocher me teleur heeft gesteld, was ik nieuwsgierig naar de cosmetica. In dit artikel review ik drie make-up producten en één nagellak van Yves Rocher.Hydraterende Crème Lipstick in Rouge Coquelicot (€7,45)


Deze lippenstift heeft een mooie, bijzondere verpakking. De huls is asymmetrisch en komt in een soort druppelachtige vorm samen aan de bovenkant. Er staat verder niks op, behalve de merknaam en het logo. Aan de onderkant zit een stickertje geplakt met daarop de naam van de lipstick (Rouge Coquelicot) en wat productinfo. De lipstick zelf zit in een simpele, zilveren huls. 

In de hydraterende crème lipsticks van Yves Rocher zitten plantaardige bestanddelen, zoals sesamolie, abrikozenolie en karitéboter. 
Rouge Coquelicot is een klassieke, rode kleur met blauwe ondertoon. Ik draag zelden knalrode lippenstift buitenshuis en dat komt voornamelijk doordat ik alleen rode lipsticks met blauwe ondertoon heb en die staan mij niet zo goed. Dat is bij Rouge Coquelicot ook het geval, helaas. De kleur rood is niet voor mij weggelegd, maar zal voor een boel andere meiden misschien wel geschikt zijn. Deze hydraterende crème lipstick voelt inderdaad creamy aan. Hij is goed aan te brengen doordat de lippenstift een romige structuur heeft. Ook de pigmentatie vind ik perfect; er komt veel kleur vanaf, maar je kunt hem alsnog redelijk opbouwen. Rouge Coquelicot blijft goed zitten, maar als je wat hebt gegeten of gedronken zul je hem toch een beetje bij moeten werken. 


Sexy Pulp Ultra-Volume Mascara in Noir (pas vanaf maart te koop, voor €17,50)


Deze mascara belooft de wimpers voller te maken, waar de carnaubawas voor zou moeten zorgen. Ook belooft de mascara elk wimpertje te kunnen bereiken door de bijzondere, grote borstel. 

 


Bijzonder is het borsteltje zeker, hij heeft namelijk een aparte vorm waarbij de twee uiteinden breder uitlopen en het midden wat smaller is. De borstel heeft haartjes en bij de uiteinden zijn deze langer dan bij het middenstuk.
Zonder mascara
Eén laagje mascara
Twee laagjes mascara
De Sexy Pulp mascara maakt mijn wimpers ontzettend lang en zorgt inderdaad voor volume. Wanneer ik één laagje aanbreng zie ik al dat mijn wimpers veel langer zijn dan zonder mascara en ook zijn de wimpers redelijk gescheiden. Bij het tweede laagje komt het volume pas echt ter sprake en worden de wimpers intens zwart en zelfs nóg langer. Wel gaan mijn wimpers wat aan elkaar kleven en beginnen ze al een klein beetje te klonteren. Ik ben zelf niet vies van meerdere laagjes mascara en wat mij betreft is dit net op het randje. Het is nét iets te dik en spinnenpoterig, maar op zich nog wel draagbaar, vind ik. 


Ik ben heel tevreden over deze mascara. Eén laagje doet net te weinig, twee net te veel. Ik doe dus één laagje op, maar ik zorg er wel voor dat het laagje redelijk dik is zodat het effect van de lange wimpers met volume goed zichtbaar is. De mascara gaat niet vlekken, aan het eind van de dag zit de mascara nog perfect op mijn wimpers. Wat ik ook prettig vind, is dat de Sexy Pulp mascara mijn wimpers niet keihard maakt, ze blijven flexibel en buigbaar. 


Sexy Pulp Volume Lipgloss in Corail (pas vanaf maart te koop)


Deze lipgloss zorgt voor volle lippen door middel van sandthorn extract (een bessensoort), dat zou moeten werken als collageen-booster.De Sexy Pulp lipgloss bevat een sponsapplicator met hele fijne 'haartjes'. De applicator begint rond en eindigt plat, waarmee het aanbrengen van de lipgloss makkelijker zou moeten zijn. Corail, zoals deze lipgloss heet, is een koraalkleurige lipgloss met fijne, zilveren glittertjes. Meestal zie je gouden glittertjes bij perzik- en/of koraalkleurige lipgloss, dus het is wat mij betreft een bijzondere kleur. 


De lipgloss ruikt heerlijk naar aardbeisiroop, ik vind de geur heel aangenaam. De geur is niet te sterk aanwezig, wat ik prettig vind. De Sexy Pulp lipgloss brengt gemakkelijk aan met de sponsapplicator en de lipgloss geeft toch wel redelijk veel kleur af. De substantie is niet al te plakkerig, maar blijft wel een uurtje zitten. Ik ben erg te spreken over deze lipgloss! 


Nail Lacquer in Corail (€8,50) 


Passend bij de koraalkleurige lipgloss heb ik deze koraalkleurige nagellak in Corail, die belooft de nagels van een mooie kleur en glans te voorzien. Het kwastje van deze nagellak viel me behoorlijk tegen. Als je goed naar de foto kijkt zie je dat het kwastje een paar haartjes heeft die een stuk langer zijn dan de andere haartjes. Hier valt niet normaal mee te lakken (believe me, I tried!), dus ik heb het rare uitsteeksel eraf moeten knippen. Nu lakt het kwastje wel prima, er is verder niks mis mee, maar ik vond het toch een beetje vreemd. Corail is een koraalkleurige nagellak met creamy finish. Er zitten geen glittertjes in, maar de nagellak geeft inderdaad een mooie glans aan mijn nagels, zoals het product belooft. Corail is een perfect kleurtje voor de lente en de zomer, wanneer het zonnetje (hopelijk) weer volop schijnt. De lak heeft twee laagjes nodig om volledig dekkend te zijn. 

Yves Rocher heeft me zeker verrast met haar make-up producten! De mascara, de lipgloss en de nagellak heb ik al met veel plezier gebruikt. De lippenstift is ook erg fijn, maar de kleur is niet zo mijn ding. De producten van Yves Rocher zijn te koop bij hun filialen en in de webshop

Wat vind jij van de make-up van Yves Rocher?

Adverteerdirect