20-03-2012

Zoeva Pure Glam Pigments in Porcelain en Love Story


De pigments van Zoeva spraken me al een lange tijd erg aan. Steeds bestelde ik toch maar niet, omdat ik de verzendkosten vrij hoog vind en omdat ik me afvroeg of ik die losse oogschaduw wel zou gebruiken. Vorige week kon ik mezelf niet meer inhouden en bestelde ik onder andere twee pigments, die ik vandaag aan jullie ga laten zien.


Over de Pure Glam Pigments van Zoeva:

Zoeva heeft 34 verschillende kleuren van de pigments te koop in de webshop. In elk product zit 1,1 gram losse oogschaduw. De ingrediënten van de pigments:
Mica - dit is een verzamelnaam voor glimmende mineralen en is niet schadelijk voor de huid. Dit product is een fylosilicaat en zorgt voor een mooie glans in de oogschaduw.
Synthetic Fluorphlogopite - dit is een verdikkingsmiddel. Het zorgt ervoor dat het poeder iets 'dikker' en vaster wordt van structuur en niet als stof op je ogen terecht zal komen.
Tin Oxide - dit werkt samen met de synthetic fluorphlogopite en brengt het vochtgehalte in balans.
CI-nummers - op de ingrediëntenlijst staan een boel CI-nummers. Dit zijn de kleuren die gemixt zijn om tot de kleur van de losse oogschaduw te komen. Het zijn dus kleurstoffen.

Verpakking:De losse oogschaduw van Zoeva komt in ronde, plastic potjes waarvan de onderkant doorzichtig is. Het draaidekseltje heeft een zwarte rand en is aan de bovenkant ook doorzichtig. Ik vind dit zeker een voordeel van de potjes waarin de pigments komen, want op deze manier kun je makkelijk zien met welke kleur je te maken hebt als je er meerdere hebt.
Onder het dekseltje zit een sifter, waar Zoeva (gelukkig) een stickertje op heeft gedaan. Een sifter is een plastic laagje op het potje met een aantal vierkante gaatjes erin, waardoor het poeder kan komen. Hierdoor kun je goed doseren hoeveel product je op je kwast wil hebben en hoef je niet met je kwast in het potje met losse poeder zelf. Het stickertje heeft Zoeva erop gedaan zodat tijdens de losse poeder tijdens de bezorging veilig in het potje bleef en niet door de gaatjes kon komen. Deze sticker haal je er natuurlijk vanaf als je met de pigments aan de slag gaat.

Pure Glam Pigment in de kleur Porcelain:Porcelain is een witte, shimmery kleur met een prachtige glans. Ik had nog geen losse, witte oogschaduw die echt veel glittertjes bevat en daar was ik al een tijdje naar op zoek. Er zitten behoorlijk wat glitters in, maar doordat de glittertjes zo klein en fijn zijn is het absoluut nog draagbaar en makkelijk te gebruiken in een dagelijkse look. De glittertjes zijn voornamelijk wit en zilver, al zie je af en toe ook een roze of gouden glitter voorbij komen. Porcelain lijkt me prachtig in de binnenste ooghoek.
Zonder flits
Met flits
De oogschaduw is goed gepigmenteerd en heeft een prettige structuur. Losse oogschaduws blijven lastig, maar als de structuur niet al te korrelig is werkt het al een stuk prettiger. Dat is gelukkig het geval bij Porcelain!

Pure Glam Pigment in de kleur Love Story:

Zonder flits
Met flits
Aaaah, deze kleur is fantastisch! Het is echt een hele bijzondere oogschaduw, met een prachtige sheen. In het gewone, niet te felle licht is Love Story een roze oogschaduw, met wat onopvallende roze en gouden glittertjes. Maarrrrr, in het felle (zon)licht zie je ineens een héleboel gouden glitters en is er van de ietwat saaie, roze kleur nog maar weinig te bekennen. De glitters zijn erg opvallend, al zijn ze wel fijn en niet te groot. Ze vallen heel erg op door de kleur! Prachtige gouden, oranje, bronzen en gele glitters zie je in het heldere licht. Wauw, ik ben zeer onder de indruk!

Zonder flits
Met flits
Net als Porcelain is ook Love Story goed gepigmenteerd, de swatches zijn met één veegje gemaakt. De glitters zijn net zo mooi op de huid als in het potje! Ook de structuur is weer erg prettig, het poeder is lekker zacht en niet korrelig.

Ik ben van beide Pure Glam Pigments erg onder de indruk en ik weet zeker dat ik ze met veel plezier zal gaan gebruiken! Met Love Story heb ik al een look gemaakt, die zal van de week online komen. Wauw, ik ben echt in staat om alle Zoeva pigments te bestellen, ze zijn echt prachtig en heel prettig om mee te werken!

De Pure Glam Pigments van Zoeva zijn te koop in de webshop en kosten €3,80 per stuk.

Wat vind jij van losse oogschaduw? Gebruik je het weleens of vind je het te lastig om mee te werken?

Adverteerdirect