05-11-2011

LOTD: Cranberry - Met Fototutorial


Roodachtige oogschaduws – ik vind ze maar moeilijk te gebruiken. Ik heb al een aantal pogingen gedaan, maar vaak zie ik eruit alsof ik een ooginfectie heb als ik rode oogschaduw draag. Zo jammer, want sommige roodtinten kunnen wel erg mooi staan! Het is even een kwestie van de juiste combinatie vinden, want roodachtige oogschaduw kan wel, mits je er andere tinten bij gebruikt! Ik denk dat deze look toch wel geslaagd is, ik zie er niet ziek uit! Ik leg stap voor stap uit hoe je deze ooglook na kunt maken.


Je begint met een ‘naakt’ oog. Zorg ervoor dat je een goede oogschaduwbasis gebruikt, zodat je oogschaduw de hele dag mooi blijft zitten en niet gaat creasen. Ik heb Urban Decay Primer Potion gebruikt, maar de oogschaduwbasis van Essence voldoet ook.


Maak de kleur van je ooglid egaal, door een matte highlighter over je hele ooglid aan te brengen. Deze matte highlighter breng je ook aan onder de wenkbrauw. Ik heb Vanilla van MAC gebruikt, maar elke (gebroken) matte witte oogschaduw kan gebruikt worden.


Breng een shimmery gouden oogschaduw aan over het hele ooglid. Zorg dat dit dekkend is, je zult het misschien met meerdere laagjes op moeten bouwen. Ik heb de gouden kleur uit het Sleek Storm palette gebruikt.


In de buitenste ooghoek breng je een donkerbruine kleur aan. Ik heb een matte bruine kleur gebruikt (Bark uit het Sleek Au Naturel palette), maar een shimmery kan ook. Je vervaagt de donkerbruine kleur een beetje, zodat het niet te hard staat. Blend het goed met de gouden kleur!


Nu is het tijd voor de roodachtige kleur. Ik gebruik een bronsachtige roodtint, met shimmer (uit het Sleek Storm palette). Deze breng je aan op het midden van je ooglid, tussen het goud en donkerbruin. Deze kleur ga je ook in de arcadeboog aanbrengen, om alles mooi te vervagen en harde lijnen te verminderen. Breng eventueel nog wat goud in de binnenste ooghoek aan, als je dat nodig vind, en eventueel nog wat donkerbruin in de buitenste ooghoek. Blijf goed blenden, het is belangrijk dat de kleuren mooi in elkaar overlopen!


Je kan hierna mascara opdoen en de look afmaken, maar ik vind dat deze look eyeliner nodig heeft, om voor een mooi geheel te zorgen. Ik ging voor mijn signature eyeliner-look: zwarte eyeliner met een kleine wing. Als je de look dan te heftig vind, kan je dit gewoon achterwege laten.


Als laatst breng je mascara aan en vul je eventueel je wenkbrauwen in. En klaar is de look! Easy, peasy!


Op mijn gezicht heb ik een mooie shimmery blush en highlighter in 1 gebruikt van The Body Shop. Mijn lippen heb ik lekker opvallend gemaakt met een donkerrode lipstick van Bourjois (Rose Séduisant), één van mijn favoriete kleuren.

Alle producten die ik heb gebruikt:


Ik ben zelf erg tevreden met de look! Ik denk dat ik vaker naar die roodtint ga grijpen, ik vind deze kleur erg mooi in combinatie met goud en donkerbruin. Mosgroen lijkt me er ook goed bij passen, dat kan ik ook nog een keer proberen.

Probeer jij weleens (voor jou) nieuwe kleuren oogschaduw uit?

Adverteerdirect